Beschoeiing

Een beschoeiing is een constructie welke de oevers / waterkant beschermt tegen uitspoelen / afkalven door golfkrachten. Ook worden beschoeiingen / damwanden gebruikt voor oever versteviging en voor bouwkuipen voor eventuele parkeerkelders e.d.

Voor grote of kleine beschoeiing projecten en andere waterwerken, zowel in particuliere tuin tot gehele (jacht) havens, is HSB instaat uw project tot een succes te maken. Graag denkt het bedrijfsbureau van HSB met u mee, ook de watervergunningen kunnen wij voor u aanvragen zodat u maximaal ontzorgd kan worden.

Beschoeiing aangelegd door de professionele waterbouwkundige divisie van HSB. Constructies van hardhout, beton, gerecycled kunststof en staal.

Beschoeiing in de Vechtstreek

Beschoeiingsmaterialen

Beschoeiingen zijn te verkrijgen in hout, beton, gerecycled kunststof of staal. Van Oudsher wordt vaak hout toegepast met name tropisch hardhout.

 

Tropisch Hardhout (hardhoutendamwand)

Tropisch Hardhout heeft als voordeel dat het minder snel wegrot als Europees hout met name op de waterlijn. Het nadeel van hardhout is dat de hoogte van de beschoeiing enigszins beperkt wordt, palen zijn als versteviging leverbaar in diverse lengtes, meestal zijn lengtes tot 6 meter voldoende.

Daarnaast komt steeds meer verzet tegen het gebruik tropisch hardhout, een alternatief is dat het hardhout wordt geleverd onder een FSC keurmerk, dit betekend dat voor iedere gekapte boom een nieuw boom wordt geplaatst op de plaats van herkomst.

 

Gerecycled Kunststof (kunststofdamwand)

Als alternatief wordt steeds meer gerecycled kunststof damwand of kunststof met glasvezel versterkte damwand / beschoeiing gebruikt, welke aan houten of stalen palen bevestigd worden.

 

Beton & Staal

Betonnen en met name de stalen damwanden kunnen ook in grotere lengtes worden aangebracht / ingeheid door onze kranen / machines zodat de oevers van de diepere kanalen en rivieren ook goed beschermd kunnen worden tegen inkalven van de dijken/ bermen.

Beschoeiing voor iedere oever

Door onze machines met Hoogfrequente trilblokken uit te rusten het zij vanaf de kant of vanaf het water met een boot / ponton is HSB perfect instaat om uw beschoeiingen / damwanden aan te brengen.

 

Tuin & Park

Voor tuin of park zijn ook mogelijkheden om op de nieuw aangebrachte schottenbeschoeiingen aan te brengen, dit heeft als voordeel door de open structuur dat het waterleven (flora en fauna) door de schottenbeschoeiing heen het land op kunnen komen.

In tuinen wordt de oeverbescherming / beschoeiing ook wel betuining genoemd, op de constructie van beschoeiing kan een vlonder of plankier worden gelegd, dit kan met splintervrij houten antislip delen zodat stroefheid van het vlonderdek beter is gegarandeerd.

Op de vlonderpartijen kunnen we ook houten hekwerken plaatsen zodat de juiste sfeer met de grens tussen land en water een feit wordt.

 

Natuurlijke Oevers

Ook natuurvriendelijke oevers hebben we in het pakket, met schanskorven / stortsteen is HSB instaat over de oevers goed te beschermen tegen inkalven met als groot voordeel voor de flora en fauna welke perfect kan nestelen in de natuurvriendelijke oeverbescherming / waterkering.

Tevens heeft HSB de mogelijkheid om de bermen / overs perfect af te werken met haar graafmachines welke we ik alle maten en soorten hebben van minikraan tot grote rupskraan met de daarbij behorende hulpstukken zoals heiramen en klapankers welke we machinaal aanbrengen zonder te graven.

Cultuurhistorisch Waterwerk

Om het geheel nog meer historisch te maken is HSB met haar vakmensen in samenwerking met moderne machinepark in staat om een dakpannen beschoeiing als oeverbescherming te plaatsen.

Dit gebeurd met regelmaat in oude rivieren, kasteeltuinen en andere cultuurhistorische buitenplaatsen / lustoorden. Door dat we eigen pontons en (sleep) boten hebben kan HSB de werkzaamheden zowel vanaf de kant als vanaf het water maken, dit kan de schade welke de werkzaamheden met zich meenemen enorm beperken zodat aan het cultuurhistorische erfgoed en/of buitenplaatsen.

Beschoeiing Die Eiland Waterwerk Waterwerken

HSB voert waterwerken uit van groot tot klein; met het grote aantal machines en vakmensen tot onze beschikking kunnen we ieder project vakkundig voor u uitvoeren.

Wilt u van uw project een succes maken? Stel hier uw vraag of neem contact op met: HSB B.V. tel: 0294-23 13 96

In het kort:
Aannemerswerk:
Beschoeiing
Bedrijf:
Handelsmaatschappij H. Spruijt B.V.,
Rijksstraatweg 3,3631 AA,
Telephone No.0294-231396
Gebied:
Nederland
Beschrijving:
Beschoeiing aangelegd door de professionele waterbouwkundige divisie van HSB. Constructies mogelijk in hardhout, beton, gerecycled kunststof en staal.